Maakt een goede espressomachine een verschil?

Voor een paar koffieliefhebbers is het antwoord ja, en investeren in een espressomachine van hoge kwaliteit is een uitstekende investering. Over het algemeen behoudt een espressomachine van goede kwaliteit een constante temperatuur en druk (9 bar) tijdens de extractie, wat van vitaal belang is bij het zetten van espresso. Afhankelijk van de grootte van je maling, zou een kilo bonen je ongeveer 120 tot 140 enkele shots koffie of 60 tot 70 dubbele shots moeten geven (gebaseerd op acht gram voor een enkele opname, 16 voor een dubbele). In deze machines wordt het water dat wordt gebruikt om stoom te maken ook gebruikt om de koffie te zetten.

Dit betekent dat het water bijna kookt wanneer het de bonen bereikt en de koffie slecht kan laten smaken door overextractie. Deze machines genereren brouwdruk via een elektrische pomp die handig de 9 bar (en meer) druk kan produceren om extracties met volle smaak te produceren met dikke, rijke crema. Automatische machines kunnen ook voorgeprogrammeerde instellingen bevatten voor langere of kortere extracties of de mogelijkheid om uw eigen functies te programmeren. En met de +- en - knoppen aan weerszijden van het scherm kunt u die temperatuur aanpassen om uw ideale espresso te krijgen (in de regel moet espresso worden gebrouwen bij een temperatuur tussen 190° - 200° F).

De peulen zijn specifiek gedoseerd en verpakt om een verscheidenheid aan koffie of espresso te maken, één kopje tegelijk. Er zijn geen duidelijke verschillen in de manier waarop deze machines uw koffie zetten, zolang ze hetzelfde proces gebruiken dat nodig is voor een geweldige koffie. Dat is geen dealbreaker (veel geweldige prosumermachines hebben dezelfde opstelling), maar het is nog een stap in het proces. Als je dat thuis niet kunt repliceren, kun je merken dat je terugkeert naar het café en dat je koffiemachine een relikwie op het tafelblad wordt.

Je geeft de controle over de maling en de dosering op, twee ongelooflijk belangrijke factoren bij het produceren van een goed geëxtraheerde espresso-shot. Bij sommige machines kunt u de grootte en timing van de maling aanpassen, maar er is weinig ruimte voor creativiteit. Het bevat geen timer of externe temperatuurregeling, dus om alle componenten van uw espresso in te bellen, moet u vertrouwen op externe apparaten. Stoomaangedreven machines werken goed als u een snelle espresso wilt zonder al te veel tijd of geld te investeren.

Je moet ook rekening houden met de kosten van peulen en capsules als je een pod- of capsulemachine hebt, of gemalen koffie of bonen als je een handmatige of automatische hebt.