Kan je koffie zetten met een espressomachine?

Nee, je kunt geen gewone kop koffie zetten met een espressomachine, tenzij je een machine voor twee doeleinden hebt die zowel espresso als koffie maakt. Het proces van het maken van espresso is anders dan dat van het maken van koffie. Bij espresso wordt het warme water onder druk door verdichte koffiemolens geperst. Dus hoe kun je gewone koffie zetten met een espressomachine? Je kunt regelmatig koffie zetten met een espressomachine door een Americano te maken.

Een Americano is in wezen een verwaterde shot espresso die erg lijkt op druppelkoffie. Het is niet precies hetzelfde als infuus, maar het is dichtbij genoeg om je druppelkoffiezetapparaat te vervangen. De sleur is de eerste stap waar veel mensen omvallen. Velen hebben het maalniveau ingesteld door het koffiebedrijf of de militair en passen het dan nooit aan.

De maling moet elke dag worden ingesteld sinds het weer (bijv. Een goede barista controleert elke ochtend de maling door een paar koffies te maken voordat de winkel opengaat en de molen dienovereenkomstig aan te passen. Gedurende de dag zal de barista kleine aanpassingen blijven maken. Ik zal binnenkort meer in detail treden.

Nu hangt het gieten gedeeltelijk af van de maling en de „stamp”. De meeste machines zijn tegenwoordig automatisch, dus de grootte van de koffieopname moet al zijn ingesteld en zal daarom in dit stadium geen variabele zijn. Nu wil je eindigen met een prachtige gouden, gelijkmatig uitziende crema, het goudbruine schuim dat een vers gezette kop espresso bedekt, gecreëerd door de hoge druk van het water dat door het koffiedik wordt geperst. Als je koffie deze gouden crema niet op de top heeft, moet je opnieuw beginnen, omdat je koffie helemaal niet lekker zal zijn, zal hij bitter of zwak zijn.

Nogmaals, we zullen in de volgende sectie meer in detail treden. De melk moet glad, zijdezacht en niet te heet zijn. Net als de sleur is dit een stap waar veel mensen om vallen. Ze eindigen met een luchtige, bruisende puinhoop van kokende hete smakeloze melk die de koffie verpest.

Aan de andere kant zal een te fijne maling een bittere, harde, „overgeëxtraheerde smaak” produceren. Dit komt omdat het water te lang duurt om door de koffiemolens te stromen. Om dezelfde reden krijg je een echt donker ogende crema, in plaats van de gewenste gouden, gelijkmatig uitziende crema. Als je eenmaal een tijdje dezelfde machine en molen hebt gebruikt, kun je een goede shot koffie zien door alleen maar naar de maling te kijken.

Maar om te beginnen zal er veel vallen en opstaan zijn om de beste maling uit te werken voor de perfecte shot koffie, en het is nog steeds een goede gewoonte om dit nogmaals te controleren door koffie te zetten, zelfs als je een ervaren barrista bent geworden. Wees niet bang om shot na shot te maken en pas de maling elke keer een beetje aan totdat je een mooie, perfecte shot koffie krijgt met een mooie, gelijkmatige, gouden crema. Ook, wanneer je de grinds uit het filter knalt, moeten de grinds bij elkaar blijven en eruit komen in een mooie compacte „puck”. Als het slordig uitkomt, waren de malen te grof; als er een plas water bovenop is, waren de grinds te fijn en kon een deel van het water zich er niet doorheen banen.

Heb je echt een koffieweegschaal nodig? De sleutel tot het maken van goede espresso is consistentie. Je kunt nog steeds goede espresso maken zonder je koffie te wegen, maar je laat niets aan het toeval over als je precies weet hoeveel je elke keer gebruikt. Bij het kiezen van je eerste opname is het een goed idee om een weegschaal te gebruiken. Soms kunt u een aantal details aanpassen, zoals watertemperatuur, koffiesterkte en drankgrootte.

Er zijn veel andere koffiedranken die een zekere populariteit genieten, hoewel ze minder bekend zijn. Met intuïtieve aanraakbediening, een strak ontwerp en rijke, barista-waardige koffie, verpakt de Miele CM5300 Countertop koffiemachine luxe in elke slok. Desalniettemin is het artikel goedkoper dan standaard combinatie koffie- en espressomachines, zelfs op het grootste formaat, waardoor het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding optie is. De gedurfde en aromatische espresso staat bekend als sterker, dikker en hoger in cafeïne dan drip brew koffie.

Minder dan dat en het is moeilijk voor espresso om het juiste extractiepercentage te bereiken, wat betekent dat het zwak en waterig zal zijn. De koffiezijde van dit apparaat kan tot 10 kopjes koffie tegelijk zetten en blijft urenlang warm dankzij de verwarmingsplaat. Espressomachines zijn anders ontworpen om druk en fijnere gronden te gebruiken om de gewenste smaak, smaak en sterkte te creëren. Er is een kans dat je favoriete koffiebonen zowel druppelkoffie als espresso kunnen brouwen, vooral als het een Frans of Italiaans gebraad is, maar kijk bij twijfel welke brouwmethode het merk aanbeveelt.

Breville heeft de afgelopen jaren ook een soortgelijk koffiezetapparaat uitgebracht en is onlangs uitgebracht met de Dual Boiler Espressomachine. Als je blends gebruikt en ermee experimenteert, zou je met je espresso een mooie gelukkige middenweg moeten kunnen vinden tussen kracht en smaak. Gebruikers kunnen drankjes maken variërend van een schuimige latte tot een standaard kopje koffie en kiezen uit zes verschillende brouwmaten (een enkele kop tot een volle karaf). Hoewel er wat gronden waren in de bodem van de schenkingen, zullen fans van Franse persen en de oliën die uit koffiebonen halen dol zijn op deze machine.

Je brouwt een shot of twee espresso, dan verdun je het met heet water tot je ongeveer één gewone kop druppelkoffie hebt. Wanneer je voor het eerst koffie gaat zetten, is het een goed idee om een thermometer te gebruiken, maar als je eenmaal bekwaam bent, kun je je hand op de rand van de kan gebruiken om te beoordelen wanneer deze warm genoeg is. .