Besparen koffiemachines geld?

Zelfs als de wiskunde een beetje verkeerd is, bespaar je duidelijk geld door thuis je favoriete drankjes te maken. Net als bij de Nespresso worden Keurigs gemaakt door de VS, S. Pepper op de markt gebracht aan mensen die hun dagelijkse cafeïneoplossing willen, maar niet per se koffieliefhebbers zijn. Keurig was een pionier in de koffietrend met één capsule.

Naast koffie „K-cups kunt u ook thee- en warme cacaocapsules kopen. Natuurlijk variëren de prijzen ook afhankelijk van de smaak en het merk. Starbucks en Dunkin Donuts verkopen bijvoorbeeld pods voor Keurigs en voor Nespresso. Vaker wel dan niet is een goede persoonlijke koffiemachine de kosten zeker waard.

Je bespaart niet alleen meer geld per kopje in plaats van te kopen in een coffeeshop, maar het is ook sneller en handiger dan naar je plaatselijke koffiesalon gaan. Ik zeg niet dat je je lokale koffietent allemaal samen moet dumpen. Afhankelijk van de grootte van je maling, zou een kilo bonen je ongeveer 120 tot 140 enkele shots koffie of 60 tot 70 dubbele shots moeten geven (gebaseerd op acht gram voor een enkele opname, 16 voor een dubbele). Hoewel de initiële stickerprijs ontmoedigend kan lijken, is espresso voor thuis een geweldige waarde op lange termijn.

Zelfs als u de beste machine en bonen koopt, bespaart de gemiddelde caféconsument duizenden dollars per jaar door over te schakelen op espresso voor thuis. En om nog maar te zwijgen van het feit dat het leuk kan zijn om zelf te experimenteren met verschillende soorten koffiezetmethoden en -smaken, bijna als een koffiewetenschapper. Bovendien moet u grof koffiedik gebruiken, in tegenstelling tot de fijne gronden die worden gebruikt om espresso in machines te maken. Je moet ook rekening houden met de kosten van peulen en capsules als je een pod- of capsulemachine hebt, of gemalen koffie of bonen als je een handmatige of automatische hebt.

We geven elke machine ook een merkbetrouwbaarheids- en merktevredenheidsscore, gebaseerd op reacties van CHOICE-leden, zodat u kunt beoordelen hoe merken in de loop van de tijd hebben gepresteerd voor andere koffieliefhebbers. Hoewel ik niet elk type koffiemachine kan vermelden, omdat er veel is, kan ik algemene informatie geven over het type koffiemachines dat er zijn. Sinds de pandemie toesloeg, heb je waarschijnlijk afscheid genomen van je koffiepitstop voor je woon-werkverkeer in de ochtend, of zelfs de koffiepauze in de middag met je collega's. Je zou tenslotte gewoon je weg vinden naar waar je de machine in je huis plaatste en daar een kopje zetten, in plaats van je een weg te moeten rijden, lopen of fietsen naar de dichtstbijzijnde of beste coffeeshop.

Hoewel ik niet voor iedereen kan spreken, geloof ik wel dat als je iemand bent die van koffie houdt en het vrij vaak drinkt, het kopen van een koffiezetapparaat waarschijnlijk heel gunstig zou zijn voor jou, je budget en het milieu. Thuis je eigen koffie zetten betekent dat je niet gebonden bent aan het merk koffie dat in je plaatselijke café wordt verkocht, en je kunt experimenteren met veel verschillende melanges om er een te vinden waar je echt van houdt. Voordat je haast om de dichtstbijzijnde koffiemachine te kopen die je kunt vinden, zijn er nog enkele belangrijke dingen die je moet weten. Maar als ik kijk naar hoeveel we besteden + de tijd om het te gaan halen en het feit dat de koffie vaak niet op het niveau is dat we leuk vinden, begin ik het gevoel te krijgen dat het logischer is om het thuis te gaan doen.

Chantelle zegt: ja, maar je krijgt de beste resultaten van koffie die speciaal is gemalen voor gebruik in een espressomachine, alleen of van een barista (in plaats van een voorgemalen koffie uit de supermarkt). Maar in tegenstelling tot een onhandige espressomachine is de Aeropress licht, compact en heeft hij geen elektriciteit nodig. Afhankelijk van hoe u uw koffie wilt zetten, laten we eens kijken naar enkele opties voor koffiezetapparaten die u voor uw huis kunt kopen.