Hoeveel moet ik uitgeven aan een espressomachine thuis?

De meeste experts en kenners zijn het er echter over eens dat ze geen espresso produceren. Het eerste dat ik heb bedacht over het maken van espresso (en het zetten van koffie via alle andere brouwmethoden, denk eraan) thuis, er zijn twee cruciale factoren. Nu kun je wegkomen met het gebruik van een Moka-pot (Italiaanse kookplaatbrouwer) voor je dagelijkse shot espresso. Over het algemeen zou ik de automatische espressomachines in deze prijsklasse vermijden, hoewel je in de bovenkant van dit bereik een aantal redelijk goede handmatige machines kunt vinden.

Je kunt dit onmogelijk doen met voorgemalen koffie voor Espresso, dus als je voorgemalen voor Espresso koopt, krijg je meer dan waarschijnlijk te veel geëxtraheerde of ondergeëxtraheerde Espresso. Espressomachines kunnen een smakelijke scheut koffie zetten, hetzij voor een snelle espressohit of om thuis te gebruiken in een latte, cappuccino of Americano. De meeste commerciële espressomachines gebruiken negen bar druk (één bar staat gelijk aan normale atmosferische druk), wat voldoende is om een goede kop espresso te zetten. Al met al is het hebben van een eigen espressomachine een goede investering, vooral als je geen dag kunt zonder je gewone espresso.

Als je je espresso recht wilt drinken en om de smaak wilt geven, is het een goed idee om wat meer uit te geven. Sommige mensen zeiden echter dat het echt het absolute minimum is voor fatsoenlijke espresso en ik heb het gevoel dat ik misschien vanaf dit minimum wil upgraden. De prijs van espressomachines verschilt sterk, afhankelijk van hoe weinig of hoeveel moeite u wilt steken in het maken van één kopje en de beschikbare aanpassingsopties. Als de optie is om thuis helemaal geen Espresso op te zetten of om te beginnen met een budgetopstelling en te verbeteren wanneer en wanneer je kunt, weet ik welke ik zou kiezen.

Het is je misschien opgevallen dat er een zeer breed scala aan espressomachines is met een bijbehorend breed scala aan prijzen en functies. Als u een handmatige espressomachine in deze prijsklasse koopt, kunt u iets verwachten dat vrijwel een commerciële machine is, maar in een kleiner pakket. Op het niveau waar ik op zat toen ik begon na te denken over het opzetten van Espresso thuis (complete en volslagen beginner), zou het soort kit dat mensen suggereerden het absolute minimum is, zou aan mij zijn verspild, althans om mee te beginnen. Leren hoe je geweldige espresso kunt maken op een klassieker is een frustrerende shit-show, vanwege de inherent slechte thermische eigenschappen.