Is het waard om een espressomachine te kopen?

Als je echt van espresso houdt, maar niet denkt dat je er meer dan één of zelfs twee zou maken. De meeste espressofans zullen het erover eens zijn dat dit een rijkere, sterkere en romigere versie van koffie is, en dat de kwaliteit van het brouwsel het belangrijkst is. Dit is wat een koffiezetapparaat scheidt van een espressomachine. Als u een beginner bent, zult u waarschijnlijk tevreden zijn met de kwaliteit van het brouwsel dat wordt aangeboden door elke fatsoenlijke espressomachine.

De kosten voor het kopen van een espressomachine komen naar voren in kringen van vurige koffiedrinkers. Het antwoord is echter niet eenvoudig te identificeren. Voor een paar koffieliefhebbers is het antwoord ja, en investeren in een espressomachine van hoge kwaliteit is een uitstekende investering. Tenzij je echt waarde hecht aan koffie van de hoogste kwaliteit, is een Nespresso (zoals deze) prima voor incidenteel gebruik, en als je echt de beste espresso wilt, moet je een meer handmatige machine aanschaffen.

Als u op zoek bent naar een goede espressomachine voor een redelijke prijs, dan is mijn aanbeveling de Nespresso Essenza Mini Espressomachine (halfautomatisch). Met behulp hiervan kun je ofwel een espresso-achtig concentraat brouwen dat kan worden gebruikt om een Sorta-Americano te maken, en een AeroPress kan ook worden gehackt voor het zetten van koffie met één kopje. Als je onervaren bent in het maken van espresso, kan het wat vallen en opstaan kosten voordat je een espresso van hoge kwaliteit maakt die net zo goed smaakt als waar je voor zou betalen in een coffeeshop. Als je kieskeurig bent over smaak, geeft een handmatige espressomachine je bijna altijd de beste, barista-achtige resultaten.

Soms kan een groter formaat goed zijn omdat je hiermee twee espressoshots samen kunt zetten en kunt genieten van extra functies die bijdragen aan de algehele ervaring. Maar je hebt nog steeds controle over sommige aspecten van het productieproces, zoals het malen van je bonen en ze aanstampen om je espresso te krijgen. Lage prijspunten voor espressomachines beginnen bij een paar honderd dollar tot iets minder dan duizend, zoals de La Pavoni Europiccola Home Single Cup Espressomachine EPBB-8.Theorie is belangrijk bij het maken van espresso omdat koffie een andere zak is om in zak te pakken, en zelfs dezelfde koffie verandert van dag tot dag naarmate deze ouder wordt. Een espressomachine voor thuis is het waard als je geld wilt besparen op maandelijkse koffie, moe bent van het woon-werkverkeer naar cafés of je barista-vaardigheden wilt aanscherpen.

Het is moeilijker te gebruiken dan een automatische machine, maar het is een betere keuze om de basisprincipes van het maken van espresso te leren. Handmatige espressomachines zijn visueel aantrekkelijk en ze zijn gebouwd om lang mee te gaan, dus je geld wordt goed besteed.