Is espresso gewoon sterkere koffie?

Espresso is meer dan alleen sterke, donkere koffie. Echte espresso, die de sleutel is tot het maken van Tiramisù, is rijk, romig en vol, met een intens diepe smaak. Het begint allemaal met de juiste koffiebonen en goed braden. Mensen drinken echter geen espresso in een mok en je drinkt zeker geen koffie in een espressokopje.

Een gewone koffiekop kan tussen de 8 en 24 gram bevatten, terwijl een enkele espresso-opname meestal ongeveer 1 ounce is. De espressosmaak is heel anders dan druppelkoffie of zelfs gezette koffie in een Franse pers. Espresso heeft een bittere smaak die sommige mensen onaangenaam vinden bij de eerste slok. Maar is espresso sterker dan koffie? Het braadniveau maakt de smaak sterker en bitterder, maar het verhoogt de cafeïne niet.

Volgens de USDA bevat een shot espresso van 1,5 ounce ongeveer 90-100 milligram cafeïne. Je standaard kopje druppelkoffie? Dat klokt tot 128 milligram in, waardoor het de betere wake-up call is voor die ruige ochtenden. Omdat espresso anders wordt gebrand, gemalen en gebrouwen, heeft het een unieke smaak in vergelijking met druppelkoffie. Het heeft meestal een brutalere, minder zure smaak, met een goed afgeronde en volle afdronk.

Het smaakt „sterker”, wat betekent dat het een rijke koffiesmaak heeft. Het braadproces brengt vooral meer oliën in de bonen naar voren, waardoor het vaak zwaarder aanvoelt. Een enkele shot espresso heeft naar schatting 40 mg per ounce, terwijl een gebrouwen kopje slechts ongeveer 10 mg per ounce bevat. Door concentratie zien we dat espresso meer cafeïne bevat.

Het verschil in de portiegrootte is waar de discrepantie ligt; minder cafeïne in espresso vanuit drankperspectief. Als je echter dingen opsplitst met een typische portiegrootte, zul je snel merken dat een typische 8oz cuppa eigenlijk nogal wat meer cafeïne bevat dan je gemiddelde espresso van één tot twee oz. Aan de andere kant zal je typische shot espresso ongeveer 60 mg cafeïne opleveren, waarbij de hogere schattingen meestal nog steeds onder die 80 mg lagere drempel liggen voor een kopje van het gebrouwen spul. Het verschil zit hem in hoe je het maakt.

Om samen te vatten, espresso is een koffie in Italiaanse stijl die met hoge druk en snelheid wordt gezet. Je hebt een gelijkmatig fijne maalgrootte en een speciale machine nodig om een goede espresso te maken. Ter vergelijking: andere soorten koffie worden meestal gemaakt door langzaam water door koffiedik te filteren. Bij het maken van koffie met behulp van de espressomachine dwingt de espressomachine water onder druk op de gemalen koffiebonen.

Het verschil tussen espresso en „gewone koffie” is eigenlijk niet de boon zelf, maar de manier waarop je de boon roostert en brouwt. Espresso is een brouwmethode die zorgt voor een zeer intens smakende, dikke vloeistof die wordt geserveerd in kleine kopjes. Espresso is een methode om een kopje koffie te bereiden die klein van formaat is en sterk van smaak is. Voeg de concentratie en bitterheid van espresso toe, en je kunt je het gezicht voorstellen dat sommige mensen maken na de eerste slok.

Om die perfecte espressomaling te krijgen, moet je investeren in een fatsoenlijke machinemolen zoals de Baratza Virtuoso. Betekent dit dat je espressobonen kunt gebruiken voor koffie? En kun je espresso maken met gewone koffiebonen? Ja. Kettingcoffeeshops bieden u misschien andere versies van deze espressodranken aan, maar dit zijn de klassieke manieren om deze heerlijke koffie te ervaren. Dus hoewel het slechts 30 seconden duurt om te zetten met een espressomachine, levert het nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne op.

De espressoboon is gewoon een koffieboon die meer wordt geroosterd, fijner gemalen en gebrouwen in een espressomachine of aeropress. Deze handpomp is hoe we het vandaag hebben over het maken van een schot, hoewel de meeste moderne espressomachines handmatige pompen hebben vervangen door geautomatiseerde pompen. Ze verwijderen eerst de suiker, dan de room en dan de melk, totdat ze uiteindelijk overblijven met pure espresso. De eerste reden waarom espresso zo sterk is, is dat het veel koffiedik gebruikt voor de hoeveelheid vloeistof die in je kopje terechtkomt.

Leer alles wat je moet weten om espresso te zetten in een Moka Pot, zodat je gemakkelijk kunt genieten van een geweldige espresso in het comfort van je eigen huis. .