Is espressoshot beter dan koffie?

Een enkele shot espresso heeft naar schatting 40 mg per ounce, terwijl een gebrouwen kopje slechts ongeveer 10 mg per ounce bevat. Door concentratie zien we dat espresso meer cafeïne bevat. Het verschil in de portiegrootte is waar de discrepantie ligt; minder cafeïne in espresso vanuit drankperspectief. Als je echter dingen opsplitst met een typische portiegrootte, zul je snel merken dat een typische 8oz cuppa eigenlijk nogal wat meer cafeïne bevat dan je gemiddelde espresso van één tot twee oz.

Aan de andere kant zal je typische shot espresso ongeveer 60 mg cafeïne opleveren, waarbij de hogere schattingen meestal nog steeds onder die 80 mg lagere drempel liggen voor een kopje van het gebrouwen spul. Nou, ze hebben allebei veel cafeïne. Maar dit is wanneer het lastig wordt. Een portie druppelkoffie van 8 ounce bevat 70-140 mg cafeïne.

De typische 1,5 shot espresso bevat 60-80 mg cafeïne. Dus als je een purist bent en alleen zwarte koffie drinkt, zou je technisch gezien meer cafeïne binnenkrijgen door druppelkoffie te drinken. Een espresso-shot bevat tussen de 60 en 100 milligram cafeïne, terwijl een standaard kopje (12 ounce) druppelkoffie ongeveer 128 milligram kan bevatten. Dit betekent dat je meer cafeïne krijgt door een kopje druppelkoffie te drinken.

Espresso bevat echter meer cafeïne per ounce dan gewone koffie. Mensen drinken echter geen espresso in een mok en je drinkt zeker geen koffie in een espressokopje. Een gewone koffiekop kan tussen de 8 en 24 gram bevatten, terwijl een enkele espresso-opname meestal ongeveer 1 ounce is. Dat is natuurlijk niet hoe we koffie drinken; we schenken een volle kop.

De gemiddelde kop druppelkoffie bevat ongeveer 100 mg cafeïne, vergeleken met 64 mg in een espresso-shot. Dus als je een espresso vergelijkt met een kopje koffie van acht ounce, bevat de espresso minder cafeïne. Complicerende zaken zijn dat een aantal variabelen van invloed kunnen zijn op het aantal cafeïne voor espresso en koffie. Espresso is een methode om een kopje koffie te bereiden die klein van formaat is en sterk van smaak is.

Net zoals u een Chemex-koffiezetapparaat kunt gebruiken voor afzuiging of een Franse pers voor onderdompelingsextractie, gebruikt u een espressomachine voor espressoextractie. Het wordt geserveerd in shots (traditioneel in dubbele shots, specifiek) of als basis voor koffiedranken gemengd met andere producten. Te fijne maalgrootte zal leiden tot bittere, overgeëxtraheerde espresso, terwijl grove gronden een scherpe, ondergeëxtraheerde kop produceren. Een onberispelijke espresso-shot heeft een warme honingviscositeit, een donkerbruin lichaam aan de onderkant, lichter bruin in het midden en een tijgerhuid.

Deze omvatten het merk, het type boon, het type gebraad, de hoeveelheid koffie die wordt gebruikt om een kopje te maken en de manier waarop het wordt bereid (gebrouwen, Franse pers, koud gebrouwen, espressomachine, enz. Ik bedoel, is dat niet waarom je alleen hardcore koffieliefhebbers vindt die rechte shots espresso bestellen?. Maar een fijne maling is nodig voor espresso; water zou onmiddellijk dwars door een grove maling stromen, terwijl een extra fijne maling „klontert” in het filter en voorkomt dat de espresso de beker bereikt. Een bezoek aan Starbucks bewijst hoe populair hun ijsdranken op basis van espresso zijn, met verschillende lattes en macchiatos die vaak bovenaan hun menu staan.

Een Moka-pot is iets duurder dan een AeroPress-machine, maar het is eenvoudiger om er een espresso-achtige drank uit te halen als je het eenmaal onder de knie hebt. Espresso heeft 63 mg cafeïne in 1 ounce (de hoeveelheid in één schot), volgens voedingsgegevens van het ministerie van Landbouw. Veel espressomachines zijn tegenwoordig in grote mate automatisch, dus barista's hoeven niet alle fijne details van hun gereedschap te begrijpen. Espressomachines gebruiken zoveel druk om hun product te brouwen dat het niet echt mogelijk is om het proces perfect te dupliceren zonder een.

De kleine portiegrootte van een espresso betekent dat je hem sneller drinkt dan een kopje koffie, die je meestal langzamer drinkt. Arabica-bonen werken meestal heel goed met de smaken van espresso, en Robusta-bonen hebben een extra kick van cafeïne, dus welk type koffieboon hangt af van wat je zoekt in een espresso. .