Is espresso hetzelfde als sterke koffie?

Espresso heeft een goed afgeronde, geroosterde, volle smaak die velen veel brutaler vinden dan de smaak van koffie. Sommige espresso-liefhebbers staan erop dat het papieren filter dat wordt gebruikt voor het zetten van gewone druppelkoffie een deel van de smaak van het koffiedik smaakt en daarom de oorzaak is van dit duidelijke smaakverschil. Als je echter dingen opsplitst door een typische portiegrootte, zul je snel merken dat een typische 8oz cuppa eigenlijk nogal wat meer cafeïne bevat dan je gemiddelde shot espresso van één tot twee oz. Aan de andere kant zal je typische shot espresso ongeveer 60 mg cafeïne opleveren, waarbij de hogere schattingen meestal nog steeds onder die 80 mg lagere drempel liggen voor een kopje van het gebrouwen spul.

Alle koffie komt uit dezelfde bron, de Coffea-fabriek. Er is geen echt verschil tussen „espressobonen” en andere koffiebonen. In plaats van de bonen zelf, komt het verschil tussen koffie en espresso voort uit de manier waarop ze worden verwerkt en gebrouwen. Volgens de USDA bevat een shot espresso van 1,5 ounce ongeveer 90-100 milligram cafeïne.

Je standaard kopje druppelkoffie? Dat klokt tot 128 milligram in, waardoor het de betere wake-up call is voor die ruige ochtenden. Mensen drinken echter geen espresso in een mok en je drinkt zeker geen koffie in een espressokopje. Een gewone koffiekop kan tussen de 8 en 24 gram bevatten, terwijl een enkele espresso-opname meestal ongeveer 1 ounce is. Deze handpomp is hoe we vandaag zijn gaan praten over het maken van een schot, hoewel de meeste moderne espressomachines handmatige pompen hebben vervangen door geautomatiseerde pompen.

Als het de eerste keer is dat je een espresso probeert, maak je dan geen zorgen als de bitterheid van de koffie je een beetje uitschakelt. Studies hebben aangetoond dat het drinken van een shot espresso per dag het geheugen kan verbeteren, de concentratie kan verhogen, u kan helpen af te vallen en zelfs het risico op een beroerte kan verminderen. Espressomachines werden voor het eerst bedacht door Italianen aan het einde van de 19e eeuw (- er was veel wetenschappelijke knowhow nodig om het te laten werken. Dus, wat is de juiste uitrusting om espresso te maken? Het klinkt voor de hand liggend en nogal dom, maar je hebt een espressomachine nodig.

Espresso wordt gebrouwen door heet water met extreem hoge druk en snelheid door het koffiedik te duwen. Maar eerlijk gezegd kan geen van hen een kaars vasthouden aan espressodranken zoals cappuccino's, Americanos, lattes of macchiatos - en je kunt die nieuwe favorieten niet maken zonder een geweldige shot (of twee) espresso. Zelfgemaakte espresso maken was vroeger een ander verhaal, je deed het helemaal niet vanwege de onbetaalbare kosten van de machine, maar espressomachines voor thuis worden tegenwoordig steeds betaalbaarder. Een espresso-shot bevat tussen de 60 en 100 milligram cafeïne, terwijl een standaardkopje (12 ounce) druppelkoffie ongeveer 128 milligram kan bevatten.

Dat alles om te zeggen, espresso en gezette koffie bevatten verschillende hoeveelheden cafeïne, maar beide hebben „meer dan de andere, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Voor sommigen is een klein kopje sterke espresso de enige echte koffie, terwijl anderen denken dat het een bittere verspilling is van perfect goede bonen.