Is espresso gewoon sterke koffie?

Espresso en koffie zijn niet verschillende dingen. espresso is een soort koffie. Espresso is meer dan alleen sterke, donkere koffie. Echte espresso, die de sleutel is tot het maken van Tiramisù, is rijk, romig en vol, met een intens diepe smaak.

Het begint allemaal met de juiste koffiebonen en goed braden. Een espresso-shot bevat tussen de 60 en 100 milligram cafeïne, terwijl een standaard kopje (12 ounce) druppelkoffie ongeveer 128 milligram kan bevatten. Dit betekent dat je meer cafeïne krijgt door een kopje druppelkoffie te drinken. Espresso bevat echter meer cafeïne per ounce dan gewone koffie.

Mensen drinken echter geen espresso in een mok en je drinkt zeker geen koffie in een espressokopje. Een gewone koffiekop kan tussen de 8 en 24 gram bevatten, terwijl een enkele espresso-opname meestal ongeveer 1 ounce is. Je dwaalt door het koffiepad in je supermarkt of bladert op de Eldorado-website, en je ziet dat sommige tassen het label „espresso” hebben. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verwijst dat espressolabel niet naar de bonen.

Het verschil tussen espresso en „gewone koffie” is eigenlijk niet de boon zelf, maar de manier waarop je de boon roostert en brouwt. Het is gewoon anders gemaakt dan „gewone koffie in Amerikaanse stijl”. Espressobonen worden langer en donkerder geroosterd dan de bonen die worden gebruikt voor druppelkoffie. Lichte, middelgrote en middeldonkere braadstukken worden meestal gebruikt voor druppelkoffie.

Dat is waar je aan denkt als je denkt aan traditionele „Amerikaanse koffie”. Espresso wordt langer geroosterd, meestal voorbij de tweede scheur, dus het heeft een geroosterde en diepere smaak. De bonen worden ook langer geroosterd, dus het verwijdert veel van de zuurgraad en geeft meer vettigheid vrij. Dit zorgt voor een zwaarder, voller gevoel in de mond.

Lees hier meer over de verschillende koffiebranders. Als je een zak gemalen koffiebonen ziet met de tekst „espresso”, betekent dit meestal dat de bonen tot het espressopunt worden geroosterd en dat ze worden gemalen tot een fijne espressomaling. Omdat espresso anders wordt gebrand, gemalen en gebrouwen, heeft het een unieke smaak in vergelijking met druppelkoffie. Het heeft meestal een brutalere, minder zure smaak, met een goed afgeronde en volle afdronk.

Het smaakt „sterker”, wat betekent dat het een rijke koffiesmaak heeft. Het braadproces brengt vooral meer oliën in de bonen naar voren, waardoor het vaak zwaarder aanvoelt. Laten we zeggen dat je in een band zit. Je hebt alleen medium gebraden rond het huis, maar je sterft voor een espressodrank gemaakt door vliegtuigen.

Kun je de medium roast gebruiken voor espresso? Hoewel het mogelijk is, is het niet ideaal. We hebben gemerkt dat een medium braadstuk en een gemiddelde grofheid geen espresso zullen opleveren. Het kan afgezwakt of zwak smaken. Als het een hele boon is, zijn de espressobonen waarschijnlijk donker geroosterd.

Dat betekent dat je het heel fijn wilt malen in je huismolen, zodat je hem kunt gebruiken voor je espresso. Leer hoe je koffiebonen thuis kunt malen en waarom je koffie verser smaakt als je dat hier doet. Als je echter dingen opsplitst met een typische portiegrootte, zul je snel merken dat een typische 8oz cuppa eigenlijk nogal wat meer cafeïne bevat dan je gemiddelde espresso van één tot twee oz. Aan de andere kant zal je typische shot espresso ongeveer 60 mg cafeïne opleveren, waarbij de hogere schattingen meestal nog steeds onder die 80 mg lagere drempel liggen voor een kopje van het gebrouwen spul.

Het verschil zit hem in hoe je het maakt. Om samen te vatten, espresso is een koffie in Italiaanse stijl die met hoge druk en snelheid wordt gezet. Je hebt een gelijkmatig fijne maalgrootte en een speciale machine nodig om een goede espresso te maken. Ter vergelijking: andere soorten koffie worden meestal gemaakt door langzaam water door koffiedik te filteren.

Volgens de USDA bevat een shot espresso van 1,5 ounce ongeveer 90-100 milligram cafeïne. Je standaard kopje druppelkoffie? Dat klokt tot 128 milligram in, waardoor het de betere wake-up call is voor die ruige ochtenden. Als je om een espresso vraagt in je plaatselijke winkel, is de kans groot dat je standaard een dubbele shot of doppio krijgt geserveerd. Espresso is geperste koffie gemaakt met heel weinig water, waardoor de concentratie toeneemt en het een dikkere consistentie krijgt.

Espresso is tenslotte Italiaans voor uitgedrukt, zoals in deze espresso is gemaakt met het uitdrukkelijke doel dat je hem onmiddellijk na het zetten drinkt. Kijk, als je evenveel espresso en koffie neemt, dan zal de espresso absoluut veel meer cafeïne bevatten. Omdat de gronden gedurende langere tijd met water mengen, kan de maling grover zijn dan die van espresso. Een andere reden waarom espresso in kleine kopjes wordt geserveerd, is om de crema te behouden, de kenmerkende schuimige laag op een espresso.

Koffiebonen die voor espresso zijn bedoeld, worden over het algemeen langer gebrand dan bonen die bedoeld zijn voor druppelkoffie. Betekent dit dat je espressobonen kunt gebruiken voor koffie? En kun je espresso maken met gewone koffiebonen? Ja. Zo niet, dan is het een goed idee om wat te halen om je smaakpapillen te reinigen voor de heerlijke espresso die je gaat drinken. Elke temperatuur hoger, echter, en extractie is de minste van uw zorgen, omdat uw koffie of espresso meer dan waarschijnlijk wordt verbrand.

Espressomachines werden voor het eerst bedacht door Italianen aan het einde van de 19e eeuw (- er was veel wetenschappelijke knowhow nodig om het te laten werken). Espresso wordt gebrouwen door heet water met extreem hoge druk en snelheid door het koffiedik te duwen. .