Wat is het verschil tussen goedkope en dure koffiemachine?

Kwaliteit van materialen en onderdelen Het belangrijkste materiaal dat u in een typisch goedkoop koffiezetapparaat vindt, is voornamelijk plastic. Hoe meer plastic materialen je hebt, hoe meer manieren er iets mis kan gaan. Hoe meer hoogwaardige onderdelen in uw koffiezetapparaat worden gebruikt, hoe betrouwbaarder het is, vooral na verloop van tijd met slijtage. Goedkope machines zijn over het algemeen alleen stoomdruk, terwijl duurdere machines pompgebaseerd zijn.

Het goedkopere model maakt gebruik van een niet-geïsoleerde glazen karaf die moet worden opgewarmd door een kookplaat. Constante opwarming zoals die degradeert koffie sneller, en het glas laat licht het brouwsel verder verslechteren. Thermische karaffen, zoals degene die bij de Breville wordt geleverd, houden koffie langer heter, maar dit voordeel kan betekenen dat je langer nodig hebt om de koffie te drinken, waardoor het brouwsel kan oxideren. Goedkope espressomachines zetten espresso, maar je krijgt niet dezelfde kwaliteit als je zou krijgen van een goede coffeeshop.

Geen enkele machine gaat van een vreselijke boon een geweldige koffie maken, dus begin met ervoor te zorgen dat je een echt goede kwaliteit (en dit is de sleutel) verse bonen selecteert. Voor een geweldige kop koffie wil je ervoor zorgen dat je bonen gelijkmatig worden gemalen, dus probeer een braammolen te gebruiken, deze malen eigenlijk de bonen in tegenstelling tot mesmolens die eigenlijk gewoon je boon hakken. Als koffie niets meer is dan een hulpmiddel om je lichaam een dag op gang te krijgen, dan vind je het misschien goed met een goedkoop koffiezetapparaat. Of je nu een krap budget hebt of extravagant gaat over je koffiezetmachine, het is essentieel om te weten welke functies je moet opnemen voor de beste koffie-ervaring elke keer.

Maak je geen zorgen, want er zijn veel opties waaruit je kunt kiezen, die een grotere diversiteit aan koffieopties en minder initiële investering met zich meebrengen. Dat betekent dat je wakker kunt worden en een verse pot koffie klaar kunt hebben om te drinken (ervan uitgaande dat je met je wekker uit bed slingert). In de meeste gevallen krijgt u echter niet de beste espresso en deze machines zetten zeker geen espresso van coffeeshop kwaliteit. Het hoeft alleen maar onder druk gezet heet water in fijne gronden te injecteren en de koffiepotentie en smaak op die manier uit te logen.

Tenzij je toevallig een koffie-expert bent die hun aroma's, texturen en smaak kent, is het maken van geweldige espresso thuis geen rocket science. Maar er is een reden waarom slechts één van die machines is gecertificeerd door de Specialty Coffee Association of America om een Gold Cup-standaard koffie te zetten. Als het gaat om een kopje koffie van echt goede kwaliteit, zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden, sommige factoren zullen van toepassing zijn op alle koffies, maar het is belangrijk om te onthouden dat verschillende soorten koffiemachines en brouwsystemen (filter, pomp, druppel, pod, espresso enz.) Dit zijn allemaal verschillende methoden van brouwen en ze zullen allemaal verschillende kenmerken hebben waardoor ze de juiste machine zijn voor de klus. Voor echte koffiedrinkers is het kopen van een espressomachine echter echt een waardevolle investering.