Heb ik een koffiezetapparaat nodig om espresso te maken?

Meestal wordt espresso gemaakt met een machine omdat deze druk vereist, maar je kunt thuis espresso maken zonder een dure machine. Je kunt thuis espresso maken met een AeroPress, een Moka Pot of een Franse pers. Het is triest dat je niet de machine hebt om de benodigde druk te leveren, maar een druppelkoffiezetapparaat kan je daar brengen als je het verstandig gebruikt. Maal met donkere gebrande koffiebonen en een kwaliteitsmolen genoeg bonen om een of twee shots espresso te maken.

Idealiter maal je koffie voor elke espresso vlak voordat je het schot trekt, omdat koffie snel oud wordt als het eenmaal gemalen is. Je kunt niet echt espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat, maar je kunt enkele wijzigingen aanbrengen om zeer sterke koffie te zetten die een intensere smaak heeft, zoals een espresso-shot. Het is een handig en krachtig hulpmiddel om in je koffiearsenaal te hebben en behoorlijk vergevingsgezind als je leert espresso te maken, onderweg of zelfs gewoon vertakt van druppelkoffie. Hoewel traditioneel espresso wordt gemaakt met een donkerder gebraad, is het niet nodig om een koffieboon te kiezen die strikt op de markt wordt gebracht als „espresso”.

Voor precisie is het het beste om een weegschaal te gebruiken om te bevestigen dat u elke opname (dat wil zeggen het koffiedik meet) correct doseert, tenminste totdat u zeker weet dat u elke keer exact dezelfde stappen op exact dezelfde manier uitvoert. Laten we een espresso-vervanger zo lekker brouwen dat zelfs de barista in je favoriete coffeeshop onder de indruk zou zijn. Vergrendelt vervolgens het portafilter in de machine, plaats uw demitasse-glas een glas van 2 tot 3 ounce dat bedoeld is om espresso of een ander vat eronder vast te houden en start uw opname. Om het te gebruiken, volstaat het om de pers te bekleden met een papierfilter, fijngemalen bonen en heet water toe te voegen en in een koffiekopje te drukken.

Te fijn (zoals de Turkse koffie) zal het filter zeker blokkeren, en je zult ook moeite hebben als het tijd is om op te ruimen. Hoewel technisch gezien geen echte espresso, kunt u gedurfde espresso-achtige koffie krijgen met behulp van andere zetmethoden, waaronder koffiezetapparaten voor eenmalig gebruik zoals de AeroPress. Om je te helpen (oké, nogmaals, om me te helpen), sprak ik met Maciej Kasperowicz, de directeur koffie bij Trade, mijn favoriete koffieservice voor abonnementen, voor enkele tips over het krijgen van die perfecte ochtendbeker. Als je aan koffie denkt zoals je andere producten zou doen en vaker kleinere hoeveelheden koopt, heb je altijd de meest verse en lekkerste resultaten.