Kan ik regelmatig koffie zetten met een espressomachine?

Nee, je kunt geen gewone kop koffie zetten met een espressomachine, tenzij je een machine voor twee doeleinden hebt die zowel espresso als koffie maakt. Het proces van het maken van espresso is anders dan dat van het maken van koffie. Bij espresso wordt het warme water onder druk door verdichte koffiemolens geperst. Dus hoe kun je gewone koffie zetten met een espressomachine? Je kunt regelmatig koffie zetten met een espressomachine door een Americano te maken.

Een Americano is in wezen een verwaterde shot espresso die erg lijkt op druppelkoffie. Het is niet precies hetzelfde als infuus, maar het is dichtbij genoeg om je druppelkoffiezetapparaat te vervangen. Technisch gezien, ja, je kunt espressobonen gebruiken om koffie te zetten, en gewone koffiebonen om espressodranken te maken. Het verschil tussen zwarte koffie en espresso zijn niet de bonen zelf, maar in hoe de bonen worden gebruikt om de twee verschillende stijlen te bereiden.

Je loopt je favoriete plaatselijke coffeeshop binnen om wat koffiebonen te kopen en realiseert je dat alles op de plank zoet of fruitig is; niet jouw voorkeur. Met een druk op de knop zal de machine een bepaalde hoeveelheid koffiebonen malen, de gemalen koffie aanstampen, water op aanvraag verwarmen en een bepaald volume koffie leveren. De juiste routine om een koffie- en espressomachine te onderhouden is vergelijkbaar met die van een standaard koffiezetapparaat. Een andere waardevolle optie, vooral voor degenen die meer naar de espressokant leunen, is de Espressione, een duurder apparaat dat een naadloze, halfautomatische ervaring van thuis brouwen biedt.

Met deze optie kan de gebruiker de intensiteit van de koffie echt regelen of definiëren en bij uitbreiding de hoeveelheid cafeïne per kopje regelen. Dus je hebt vastgesteld dat je nog steeds maar één apparaat op je aanrecht wilt, maar je wilt zowel espresso als druppelkoffie drinken? Er zijn vandaag een aantal goede opties voor je. Als u een druppelkoffiezetapparaat gebruikt, werkt deze onder 1 atmosfeer en is het niet gebouwd voor een druk van 9 atmosfeer. Hoewel je zowel een espresso als gewone koffie kunt zetten met een superautomatische espressomachine, kun je geen espresso maken met een ander koffiezetapparaat.

Superautomatische machines stomen vaak zelfs melk voor u, zodat u een latte of cappuccino kunt nippen zonder te maken te hebben met espressofilters of schuimstokjes. De meeste espressoliefhebbers zijn van mening dat de sleutel tot het vinden van de beste melange voor een espressomachine het vinden van een gezond evenwicht is tussen hoge niveaus van zoetheid en lagere zuurgraad. Als je hoopt de volledige koffie-ervaring te krijgen met slechts één apparaat op je aanrecht, heb je geluk. De resulterende smaak is een meer geroosterde en volle drank die ongeveer 12% van de koffie oplost.

Wanneer u een eenvoudige pot druppelkoffie zet, vertrouwt u op weinig meer dan zwaartekracht en warm water dat door grof koffiedik stroomt om u een relatief minder intense drank te geven dan zijn espresso-tegenhanger.