Is het de moeite waard om thuis een koffiezetapparaat te hebben?

Vaker wel dan niet is een goede persoonlijke koffiemachine de kosten zeker waard. Je bespaart niet alleen meer geld per kopje in plaats van te kopen in een coffeeshop, maar het is ook sneller en handiger dan naar je plaatselijke koffiesalon gaan. Afhankelijk van de grootte van je maling, zou een kilo bonen je ongeveer 120 tot 140 enkele shots koffie of 60 tot 70 dubbele shots moeten geven (gebaseerd op acht gram voor een enkele opname, 16 voor een dubbele). Druppelkoffiezetapparaten zijn een populaire keuze onder koffiebrouwers thuis.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en er is een grote variëteit om uit te kiezen. Deze machines kunnen een paar eenvoudige functies of bijna eindeloze aanpassingen bieden. Het maakt niet uit welk type je hebt, ze hebben allemaal hetzelfde basisontwerp. Als het op smaak aankwam, was de Opal One ongeëvenaard, met zijn onberispelijke prestaties die hem de kroon van de koffiepadmachine opleverden.

Met behulp hiervan kun je ofwel een espresso-achtig concentraat brouwen dat kan worden gebruikt om een Sorta-Americano te maken, en een AeroPress kan ook worden gehackt voor het zetten van koffie met één kopje. Podmachines zijn eenvoudig te gebruiken en leveren consistente resultaten, maar ze geven u niet dezelfde controle over uw koffie als andere modellen. Het zijn niet de meest nette machines, maar het zal zeker indruk maken op uw gasten, maar als u in één keer een paar koffie maakt, is het ook een snelle keuze. Sommige koffiezetapparaten zijn zelfs programmeerbaar, dus je kunt ze instellen om je koffie klaar te hebben tegen de tijd dat je opstaat.

Sommige koffiezetapparaten gebruiken speciale technieken om het terrein te roeren of te roeren, terwijl anderen het water over het terrein douchen in plaats van het in een stroom te sturen. We zouden zelfs zeggen dat Smegs allereerste koffiemachine van bonen tot kopje het spel volledig heeft veranderd met zijn compacte voetafdruk en lichtgewicht behuizing. Vermijd de koelkast, waar vocht en geuren kunnen worden opgenomen door koffie, en bewaar koffie niet op warme, vochtige of zonovergoten plaatsen. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, de meeste machines worden geleverd met een melkopschuimer of hebben de mogelijkheid om een schuimaccessoire apart te kopen.

Thuis je eigen koffie zetten betekent dat je niet gebonden bent aan het merk koffie dat in je plaatselijke café wordt verkocht, en je kunt experimenteren met veel verschillende melanges om er een te vinden waar je echt van houdt. Maar onze deskundige smaaktesters zijn het erover eens dat als je kieskeurig bent over smaak, een handmatige espressomachine je bijna altijd de beste, barista-achtige resultaten zal opleveren. Het geeft je ook de mogelijkheid om bewust ethische en duurzame koffiekeuzes te maken over de bonen of gemalen koffie die je koopt, het energieverbruik van de machine en het verminderen van afval. Net als peulmachines halen ze smaak uit koffiedik, maar deze keer zijn deze los en moeten ze zowel meten als aanstampen voordat ze klaar zijn voor extractie.

Tel daarbij de kosten van koffie voor één kopje per dag, en melk, uw espressomachine thuis kost u nog steeds minder dan een dagelijkse koffiegewoonte in een café. We geven elke machine ook een merkbetrouwbaarheids- en merktevredenheidsscore, gebaseerd op reacties van CHOICE-leden, zodat u kunt beoordelen hoe merken in de loop van de tijd hebben gepresteerd voor andere koffieliefhebbers.