Hoeveel kost een high-end espressomachine?

Maar met de juiste machine kunt u een echte kop espresso krijgen zonder certificaten. De machine moet een exacte hoeveelheid water laten draaien bij bijna kooktemperatuur en een druk van 9 bar. Op deze manier krijg je een dikke en romige espresso met een hogere hoeveelheid cafeïne, die dicht bij - zo niet hetzelfde is als - degene die door het instituut wordt beschreven. Het is de moeite waard erop te wijzen dat het cruciaal is om de juiste druk te krijgen.

Een espressomachine met standaard kookplaat kan bijvoorbeeld de 9 bar niet bereiken, dus experts geloven dat het inferieure espresso levert. In 1927 was La Pavoni in Reggio's (NY) de eerste koffiemachine die in de VS werd geïnstalleerd. Voor een echte thuisbarista-ervaring moet de machine vier belangrijke componenten bevatten. Het zijn lekbak, roestvrijstalen basis, stoommelkopschuimer en waterreservoir.

Over het algemeen behoudt een espressomachine van goede kwaliteit een constante temperatuur en druk (9 bar) tijdens de extractie, wat van vitaal belang is bij het zetten van espresso. Deze dingen hangen allemaal af van waar de machine wordt geïnstalleerd (zowel geografie als specifieke kenmerken van de ruimte zelf), wat voor soort machine het is en een handvol andere dingen. Het heeft het vermogen en de output om indien nodig in een klein bedrijf te werken, maar het is geweldig voor hightech-huizen vol espressoliefhebbers. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar model dat u nog vele jaren van dienst zal zijn, moet u investeren in een machine van hoge kwaliteit.

Het heeft een adaptieve PID-controller (de letters staan voor proportionele integrale afgeleide, maar wat een PID-controller doet, is precies de watertemperatuur regelen tijdens het brouwen), iets dat echt een must is voor een goede semi-automatische machine. Bij het maken van espresso, het bijhouden van uw opnametijd en -temperatuur en vervolgens het proeven en aanpassen van die variabelen, stelt u in staat om in te spelen op uw perfecte brouwinstellingen. U kunt enorm veel geld besparen door een gerenoveerde machine te kopen, omdat deze goedkoper is dan gloednieuwe. Hoewel er zeker budgetmachines van hoge kwaliteit beschikbaar zijn, is er ook een verband tussen het aantal extra geavanceerde functies en de prijs van een espressomachine.

Maar met zoveel verschillende soorten machines op de markt, hoe weet u hoeveel u aan uw espressomachine moet uitgeven om een uitstekende espresso te zetten?. De machine is ook erg zwaar, wat goed is voor de thermische stabiliteit, maar betekent dat je een helper nodig hebt voor de eerste montage. De garantie op elke commerciële espressomachine vereist dat de machine wordt geïnstalleerd met een waterontharder. Het enige voordeel van de volautomatische machine is dat u eenvoudig een knop aanraakt en het brouwproces start.

Verder is hij uitgerust met een reservespiegel waarmee de barista de machine kan gebruiken zonder naar bed te hoeven gaan.