Hoeveel kost een espresso gewoonlijk?

Als we het hebben over de echte deal voor een koffie, draait het allemaal om het soort bonen dat wordt gebruikt. De prijzen die door coffeeshops worden toegepast, weerspiegelen echter niet altijd de kwaliteit van de gebruikte koffiebonen. Een gemiddelde shot espresso kost bijvoorbeeld ongeveer 0,13 USD gekocht van grote producenten. Wat belastingen betreft, zullen we de belastingwet in SPANJE volgen op basis van de IVA, IVA of belasting over de toegevoegde waarde (btw) is een zeer rationele manier om bedrijven te belasten omdat het de producten niet verdubbelt, en daarmee blijft de stroomaankoop van de bevolking onaangetast.

Spanje heeft een speciale belastingregeling voor restaurants. In plaats van 21% belasting worden restaurants verlaagd tot 10% IVA, Daarna hebben we de inkomstenbelasting, dat is het deel van het inkomen dat het bedrijf had dat naar de overheid gaat. Het percentage is 25% van het uiteindelijke lijninkomen, Het uiteindelijke gemiddelde gewicht van belastingen in ons geval gaat rond 14% tot 15%. De tabel heeft het op een meer gedetailleerd niveau, omdat het niet vast staat en als u variabelen wijzigt, zoals de kosten van grondstoffen, het uiteindelijke operationele resultaat, de investering in de periode, enz., Ondanks de vermindering in de restaurantsector, kunnen we zien dat belastingen een aanzienlijk deel van de kosten van de espresso en het is altijd zeker, zoals „dood en belastingen.

Als u een espresso van 1,60 euro overweegt, heeft deze bijna 30 cent van zijn prijs samengesteld uit belastingen. Hoewel de initiële stickerprijs ontmoedigend kan lijken, is espresso voor thuis een geweldige waarde op lange termijn. Zelfs als u de beste machine en bonen koopt, bespaart de gemiddelde caféconsument duizenden dollars per jaar door over te schakelen op espresso voor thuis. Een latte Macchiato gebruikt slechts ongeveer een halve shot espresso, dus laten we zeggen dat je 4 maanden uit een zak espressobonen kunt halen.

En de meeste kosten in de espressokop zijn moeilijk te veranderen, zoals huur, arbeid en andere vaste kosten. Hoewel de meest bekende vorm van het verkopen van een espresso is door zijn mildere versie - de cappuccino, blijft espresso het belangrijkste ingrediënt vertegenwoordigen voor tientallen, honderden variaties in koffiedranken. Het begin van de espresso is ontstaan in Italië, met de eerste espressomachine gebouwd en gepatenteerd in 1884 door Angelo Moriondo uit Turijn. Aan de andere kant, door het toevoegen van het water en de kracht die wordt gebruikt om die perfecte espresso-opname te creëren, kunnen de gemiddelde kosten die een klant betaalt oplopen tot 1,5 USD per espressoshot.

Met Coffee Cafe Barista of DeLonghi EC155M kunt u het brouwproces meer regelen dan een Keurig of een Nespresso ooit zou kunnen, een aanzienlijke hoeveelheid druk gebruiken en u in staat stellen de beste espressobonen te gebruiken, wat tot uiting komt in de superieure resulterende smaak. De bereidheid van mensen om veel te betalen voor espresso is echt wat cafés levensvatbaar maakt, vooral in gebieden met hoge huur. En zelfs met commerciële espressomachines moet u kijken voor welk soort volume ze zijn ontworpen. Hoewel het kopen van een espressomachine van goede kwaliteit een serieuze investering kan zijn, is het de moeite waard om de dikke romige espressoshot vol aroma en de heerlijke nasmaak te maken.

Espresso is voor miljoenen mensen wereldwijd de enige echte reden om's ochtends wakker te worden. Een espressomachine met standaard kookplaat kan bijvoorbeeld de 9 bar niet bereiken, dus experts geloven dat het inferieure espresso levert. Het beste is dat je geen cafeïnegoeroe hoeft te zijn om een perfecte espresso te maken, omdat elk brandniveau of soorten koffiebonen kunnen worden gebruikt om de drank te maken.