Welke soorten koffie kun je maken met een espressomachine?

Korte zwarte espresso is de 25-30 ml extractie van koffiebonen gemalen voor de espressomachine met een schenktijd van 15-30 seconden. De korte zwarte espresso vormt het basisonderdeel van elke koffiedrank op basis van espresso. Kort zwart wordt traditioneel geserveerd in een voorverwarmde kleine keramische beker. Macchiato-koffie is meestal 1 shot espresso, bekroond met melkschuim.

Het bestaat uit drie verschillende gekleurde lagen. Een Ristretto Espresso gemaakt met dezelfde hoeveelheid koffie maar de helft van de hoeveelheid water. Het is meestal erg sterke koffie. Cappuccino Espresso is vergelijkbaar met een Café Latte en gemaakt met warme melk en gestoomd melkschuim.

Het belangrijkste verschil is dat een cappuccino wordt geserveerd in een kopje in plaats van een glazen beker met meer schuim en chocolade bovenop de drank strooit. Een platte witte espresso gemaakt vergelijkbaar met een latte of cappuccino verwacht dat het geen microschuim of chocolade op de bovendrank heeft, het bevat alleen met getextureerde melk. Een piccolo latte is een kortere versie van de Café latte, lijkt vrij specifiek te zijn met 30 ml espresso tot 70 ml zijdezachte warme melk in een klein kopje. Je zet misschien koffie in een koffiezetapparaat, maar espresso wordt geproduceerd door espressomachines.

Espressomachines zijn apparaten of apparaten die speciaal zijn ontworpen om espresso te zetten en niet voor gewone koffie. Met behulp van een hogedrukpomp, een ketel en iets dat een portafilter wordt genoemd, dat Italiaans is voor filterhouder, dwingen espressomachines heet water door fijngemalen koffie onder hoge druk. De omgeving onder druk zorgt ervoor dat de crema zich vormt en wat espresso zo krachtig maakt. Wat maar weinig mensen beseffen, is dat elke koffieboon kan worden gebruikt om een espresso-shot te maken en daarom kan worden gebruikt in een drankrecept op basis van espresso.

Espresso is meestal een zeer donker gebraad, maar kan ook een medium of gewoon donker gebraad zijn. Wat aan het eind van de dag belangrijk is, is ervoor te zorgen dat u de juiste maling voor uw apparatuur hebt, waarbij u een geschikte koffiemolen selecteert. Alle koffie kan worden gebruikt voor een espressomachine, mits deze de juiste fijne maling heeft. Dat gezegd hebbende, geven velen de voorkeur aan donker gebrande koffie vanwege de sterkere smaak.

Turkse koffie (Griekse koffie), een traditionele koffiedrank gemaakt in cezve of een kleine koperen pot met een lange steel met fijngemalen koffie, wordt ondergedompeld in water waardoor maximaal schuim kan worden gevormd. Begin je reis naar de wondere wereld van speciale koffie en espresso met deze gevarieerde collectie bonen. Een Turkse koffie wordt bereid in een ibrik (of cezve), met behulp van een zeer fijne koffie die overblijft in het afgewerkte gebrouwen (bijv. Zie ook Een perfecte espresso-opname maken om er zeker van te zijn dat u de juiste espressomalgrootte gebruikt en volg de technische specificaties voor een goede espresso.

Om dit Italiaanse drankje (Caffe Latte) recept te maken, trekt u twee shots espresso in een zware, komvormige beker, hoge keramische mok of heldere beker. D'oro by Coffee MIO wordt gemengd en gebrand in Melbourne en draagt de erfenis van 3 generaties Italiaanse espresso-knowhow. Als je geen espressomachine hebt, is het mogelijk om een vergelijkbare smaak te krijgen met donker gebrande koffie van espresso-kwaliteit. De koffieconsumptie van een persoon is net zo waarschijnlijk een persoonlijk ritueel als een vast onderdeel van zijn dagelijkse routine.

Dubbele espresso of Doppio is een sterke koffie die simpelweg bestaat uit twee korte blanco espresso, de 2 oz of 60 ml extractie van koffiefilter. Orphea, gemengd door de experts van Maromas Premium Coffee, is een publiekstrekker, bekend om het produceren van een ongelooflijke hoeveelheid crema. Om een Espresso Macchiato te maken, trekt u een enkele shot espresso „macchiato” (gemarkeerd met) ongeveer 1½ eetlepels (een klodder) schuim. Percolatorkoffie is typisch erg heet en erg sterk, hoewel sommigen zeggen dat het kokende water en de circulatie van water ervoor zorgen dat de gronden te veel worden geëxtraheerd.

Superautomatische espressomachines kunnen voorzien zijn van handmatige melkschuimstokjes, maar gebruiken vaak volautomatische systemen die geen handmatige tussenkomst van een gebruiker vereisen. De beperkte extractie is bedoeld om alleen de beste eigenschappen van de koffie en geen van de bittere elementen te extraheren met ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne. .