Is espresso beter voor jou dan koffie?

Vermindert de kans op diabetes Het is ook een veel gezondere keuze dan de normale koffiesoorten die veel mensen de hele dag door drinken. In plaats van te laden met suikers en crèmes, kan espresso worden genoten zoals het is, waarbij die extra calorieën en vetten worden weggelaten. Je kunt die energieboost krijgen zonder je gezondheid op te offeren. Espresso heeft ontstekingsremmende eigenschappen, grotendeels van de antioxidanten.

Dit betekent dat het je kan helpen minder opgeblazen te zijn. Koffie zelf heeft aangetoond dat het de kans op het krijgen van verschillende ziekten verkleint. Koffieliefhebbers hebben minder kans op leveraandoeningen, bepaalde soorten kanker en dementie. Met name espresso's bevatten antioxidanten die het immuunsysteem versterken.

Espressoshots kunnen zelfs het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen, vooral voor mensen met obesitas. Diabetes kan ook worden voorkomen als u koffie drinkt. Volgens de USDA bevat een shot espresso van 1,5 ounce ongeveer 90-100 milligram cafeïne. Je standaard kopje druppelkoffie? Dat klokt tot 128 milligram in, waardoor het de betere wake-up call is voor die ruige ochtenden.

De mogelijkheid om diterpenen eruit te filteren, kan gefilterde koffie een voorsprong geven op espresso in termen van een algehele impact op de gezondheid. Espresso wordt geleverd met alle goedheid van koffiebonenoliën en mineralen die afwezig zijn in alle gefilterde koffiemethoden. Dit plaatst Espresso ergens in het midden voor een volledig gemiddelde portie als het gaat om cafeïnegehalte. In plaats van de bonen zelf, komt het verschil tussen koffie en espresso voort uit de manier waarop ze worden verwerkt en gebrouwen.

Om die perfecte espressomaling te krijgen, moet je investeren in een fatsoenlijke machinemolen zoals de Baratza Virtuoso. Ze vonden het hoogste calciumgehalte in koffie uit de espressomachine en het laagste niveau in het druppelbrouwsel. Veel espressomachines zijn tegenwoordig in grote mate automatisch, dus barista's hoeven niet alle fijne details van hun gereedschap te begrijpen. Dit maakt het een fantastische keuze voor mensen die hun calorie-inname bekijken, aangezien de gemiddelde shot Espresso slechts een paar calorieën bevat voor de hele drank.

Met een enkele ounce Espresso kun je een vliegende start krijgen van cafeïne, een hoop smaak en een onbeduidend aantal calorieën. Dit betekent dat uw gemiddelde koffiezetapparaat of de populaire standaard Keurig u geen echte kop Espresso geeft. Voor sommigen is een klein kopje sterke espresso de enige echte koffie, terwijl anderen denken dat het een bittere verspilling is van perfect goede bonen. Espresso kan een voordeel hebben ten opzichte van druppelkoffie in termen van antioxidantgehalte, aangezien koffiebonen meestal worden gemalen vlak voordat espresso wordt gemaakt, zegt Meyers.

Zoals hierboven besproken, wordt Espresso vaak gemaakt met donkere braadstukken, maar er is iets meer aan de hand dan dat. Maar in termen van cafeïnegehalte is espresso niet sterker dan een gewone koffie, omdat het wordt geleverd met de helft (of minder) het cafeïnegehalte. Het eindresultaat (vanwege hoe krachtig het water door het koffiedik beweegt) is een koffie (Espresso) shot met een dun laagje schuim erop (ook bekend als crema).