Om u de best mogelijke winkelervaring te geven, maken wij gebruik van cookies. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacy Policy

BEL ONS NU
+49 40 822 4567 90

0Item(s)
0 Items View Cart

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Espresso Kopjes

Espresso Kopjes

Espresso Kopjes

Onze Espresso Kopjes & Schotels

Ontworpen om de aroma's en intensiteit van onze favoriete espressokoffie vrij te geven. Geniet van uw favoriete espressokoffie in eigentijdse espressokopjes met merknaam. Ideaal op de lippen en in de hand. De dikte van het kopje varieert per maat en merk om uw espresso op de perfecte temperatuur te houden. Om aan uw voorkeur te voldoen hebben we verschillende maten beschikbaar voor een werkelijk heerlijke koffie-ervaring. Alle espressokopjes worden geleverd met bijpassende schoteltjes. Ze combineren allemaal een charmante en kleine vorm met praktisch nut en stijl. Als Espresso niet uw ding is, zult u genieten van onze grote Latte kopjes en Cappuccino kopjes die gewoon perfect zijn voor een luxe cappuccino of een royale portie thee. Neem een kijkje en bestel uw favoriete set samen met uw volgende koffiebestelling. Lees meer over Espresso Kopjes.

Set Descending Direction

   

Items 1 to 24 of 91 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Set Descending Direction

   

Items 1 to 24 of 91 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Koffie kopjes

Espresso Kopjes

“Ma cu sti mode, oje Bríggeta/ Tazza 'e café parite/ Sotto tenite 'o zzuccaro,/ E 'ncoppa, amara site...”

(Maar met deze manieren, oh Bridget, lijk je op een kop koffie. Onderaan verberg je de suiker maar bovenop ben je bitter).

Dit zijn de woorden van de grote componisten van de Napolitaanse muziek, een van de meest kenmerkende en oudste klanken van het hele Italiaanse panorama, waarvan de belangrijkste exponenten beroemdheden zijn als Roberto Murolo maar ook hedendaagse sterren als Nino D'Angelo en Gigi D'Alessio.

In deze korte verzen, die nu in de zanggeschiedenis van de Belpaese gegrift staan, worden de schoonheid en het unieke karakter van een vrouw verteld aan de hand van een metafoor met een intense en doorslaggevende smaak: een kop koffie. Twee van de meest uiteenlopende kanten van Napels, poëzie en koffie, vinden de perfecte mix om een ander karakter te ondersteunen dat al lang tot de bevolking van Campanië behoort: : charme en het vermogen om schoonheid in al haar vormen te verheerlijken..

In het midden van de noten, te midden van diepe stemmen en trillende snaren, het gerecht en de drank die in de harten van liefhebbers en gewone consumenten over de hele wereld schuilt, maar die vooral op het Italiaanse schiereiland verblijft: koffie.

Wij zullen ons bezighouden met het instrument, de vector, waardoor deze "black ambrosia" de lippen beroert en het gehemelte van iedereen kietelt, elke ochtend, elke avond en (waarom niet) voor sommigen zelfs elke nacht.

De geschiedenis van koffiekopjes

Turkish coffee cupsAl eeuwenlang is het kopje de perfecte houder voor koffie, veel geschikter dan een eenvoudig tafelglas, een delicaat kopje of een klein glaasje ingelegd met de meest uiteenlopende motieven. Hoewel koffie ook in een glas kan worden geserveerd, lijkt het porseleinen kopje ideaal om de drank optimaal te serveren, omdat de intrinsieke eigenschappen van het materiaal het mogelijk maken de warmte langer vast te houden, waardoor de smaak van de koffie zelf zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Maar waar komt het kopje vandaan? Wie was de uitvinder en welke etymologie schuilt er achter de naam?

Het woord kopje schijnt zijn oorsprong te hebben in het Arabische 'tassah', een oud traditioneel glas uit het Midden-Oosten waarin gewoonlijk dranken werden geserveerd. Arabië, of de wereld voorbij de Middellandse Zee en de natuurlijke grenzen van Turkije en de Kaspische Zee, komt altijd ter sprake als we het over koffie hebben. De Arabica-variëteit is een van de hoofdbestanddelen van de koffie die wij vandaag allemaal op tafel zetten. De verspreiding van het kopje koffie in Europa lijkt terug te gaan tot de Middeleeuwen, om precies te zijn tot de tijd van de kruistochten, toen legers van onderdanen van de paus en de christelijke religie naar islamitische landen trokken om tegen de 'ongelovigen' te vechten.

Volgens de meest betrouwbare historiografische bronnen behoorden de geliefde koffiekopjes al in de 15e en 16e eeuw tot het serviesgoed van majolica of porselein met een smallere onderkant dan bovenkant, met of zonder deksel, maar allemaal zonder handvat. In de meeste gevallen versierd met uiteenlopende motieven, van geometrisch tot bloemen en landschappen. Zij waren het die de koffie op onze tafels verwelkomden toen deze in de 17e eeuw in Europa arriveerde.Koffiekopjes en de vreemde manier om ze te gebruiken

Vandaag de dag kennen we koffiekopjes als een essentieel onderdeel van een set die ook een metalen of, voor meer spaarzame gelegenheden, plastic lepeltje en een schoteltje bevat, bijna altijd passend bij het kopje, zowel qua kleur als qua materiaalsamenstelling. Dit was echter niet altijd het geval. De koffiekopjes verschenen in Europa in de 15e en 16e eeuw, maar de schoteltjes kwamen veel later, pas in de 18e eeuw, en namen onmiddellijk de overhand, zozeer zelfs dat zij de hoofdrolspelers werden van een gewoonte waarvan we vandaag de dag zouden denken dat we met een gek te maken hadden. In die tijd werd de schotel gebruikt om koffie te koelen. Hoe? Die werd erop gegoten om van het schoteltje zelf te worden gedronken. Het duurde echter niet lang voordat dit gebruik als onelegant of zelfs beledigend werd beschouwd, en het werd als snel ongebruikelijk.

Tot nu toe is de term "kopje" altijd gebruikt om de houder van de koffie aan te duiden. Waarom? De reden ligt in het feit dat het koffiekopje, zoals wij dat nu kennen, pas in het midden van de achttiende eeuw in Engeland is uitgevonden door de Briton Josiah Wedgwood, die het gebruik van majolica heeft geperfectioneerd. En de naam kopje? Het is geen verkleinwoord van kop, zoals menigeen op het eerste gezicht zou denken, maar het dankt zijn oorsprong aan een Italiaan, Luigi Tazzini, de ware promotor van de moderne vorm van koffiekopjes. Hij ontwierp er verschillende, elk geschikt voor een specifiek gebruik: "el tazzinin" voor het drinken van espressokoffie, "el tazzin" voor wijn en "la tazzinetta" voor melkkoffie. Dit leidde tot een nauwgezette en precieze productie, gemaakt van speciale materialen en technieken gericht op het verbeteren van slechts één element: espresso koffie.Het belang van de juiste espressokopjes

espressocup with in styleEspressokopjes zijn het eerste wat een echte Italiaanse espressoliefhebber ziet als hij of zij wakker wordt, ze zijn de perfecte metgezellen voor elke pauze of ontspanning, alleen of in gezelschap, op het werk of in de vrije tijd. Van binnenuit geven ze de smaak en aroma's vrij van een kokend mengsel van exotische bonen die bij hoge temperatuur gemalen en geëxtraheerd worden. Het resultaat van deze harmonie geeft een smakelijke en elegante pauze, de juiste stap om de dag te beginnen. Maar let op, dit alles is alleen mogelijk als u het perfecte espressokopje gebruikt voor uw behoeften. Espressokopjes dienen niet alleen om de drank vast te houden, maar ook om de smaak, de kleur en het aroma ervan te versterken. Het juiste kopje heeft een evenwicht tussen design en praktisch nut, en daarom is het essentieel om het perfecte kopje te gebruiken, om het beste uit dit hemelse moment te halen.

Het perfecte espresso kopje


Zoals vele andere keukenvoorwerpen uit de hele wereld zijn koffiekopjes de vrucht van Italiaanse passie en vindingrijkheid. Alleen uiterlijk zijn ze eenvoudig; in feite is hun vorm zorgvuldig bestudeerd om de drank die ze bevatten tot zijn recht te laten komen. Door hun ideale vorm zijn ze smaller aan de basis, met een gewelfde bodem om de room gemakkelijker te laten opstijven, breder aan de bovenkant om de aroma's vrij te laten komen en te versterken, en met een goed geproportioneerd handvat om ze zonder enig ongemak stevig vast te kunnen houden. Elk kopje moet natuurlijk vergezeld worden door het juiste schoteltje, dat dient om eventuele gemorste koffiedruppels op te vangen en het lepeltje te ondersteunen. Het belangrijkste is dat elk kopje de juiste eigenschappen heeft.

De beste espressokopjes zijn die van dik geglazuurd keramiek, perfect omdat ze de smaak van de koffie niet veranderen en omdat ze de optimale temperatuur van de drank in het kopje zo lang mogelijk behouden. Elk koffiekopje kan 40 tot 50 ml drank bevatten: de ideale maat als we bedenken dat de klassieke espresso slechts 25 ml bedraagt. De extra ruimte dient om te voorkomen dat de koffie eruit loopt wanneer het lepeltje wordt ondergedompeld of wanneer een grotere hoeveelheid drank wordt ingeschonken, bijvoorbeeld voor een long coffee of een macchiato.

Een nieuwe espresso kopjes set voor een nieuwe ervaring


espresso cupEr zijn verschillende manieren om koffie te drinken. Sommigen geven de voorkeur aan een kleine espresso, anderen voegen liever een beetje melk of kokend water toe, of zij die het bittere lekker vinden en zij die suiker nodig hebben. Koffie is liefde, en we weten dat het hart niet de baas is, dus iedereen heeft de vrijheid om het te proeven zoals hij wil. Koffiekopjes zijn ook ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Ze kunnen groter, kleiner, kleurrijk, wit, versierd, rond of vierkant zijn. Het belangrijkste is dat het karakter van elk kopje de persoonlijkheid en het karakter weerspiegelt van de persoon die het gebruikt. Een set nieuwe koffiekopjes is het ideale geschenk, voor uzelf of voor vrienden en familieleden die van koffie houden. We mogen de waarde die een nieuw servies op onze tafels kan brengen, niet onderschatten.

Van de mooie, ingetogen, zachte, afgeronde lijnen van het klassieke kopje tot de meer extravagante lijnen van de moderne kopjes, een nieuwe set kan dat vleugje originaliteit, kunst en kleur toevoegen dat onze keuken nodig heeft. Het kan de eentonigheid doorbreken en de koffie-ervaring vernieuwen. De oude set kan eindelijk vervangen worden, waarvan we misschien niet eens alle onderdelen meer hebben. Samenvattend kunnen we zeggen dat het hebben van het perfecte kopje op vele manieren voordelen biedt: het zal uw koffiepauze aangenamer maken, uw keuken versieren en complementeren en de aandacht van uw gasten trekken.


Espresso kopjes & Espresso koffiekopjes

Perfect coffee cupDe espresso is wereldwijd een populaire koffiedrank, die deel uitmaakt van het dagelijks leven van miljoenen mensen. Bij espresso wordt heet water onder hoge druk door het fijngemalen koffiepoeder geperst, wat resulteert in een genietbare koffie met een delicate goudbruine dop. Bij elke goede espresso hoort een passend espressokopje.

In de volgende tekst zullen wij ingaan op alle belangrijke punten die u over een espressokopje moet weten.


Een espresso kopje - Is het belangrijk of niet?

De smaak van espresso, die al jaren kenmerkend is voor de koffiemarkt, is eigenlijk ook afhankelijk van het juiste espressokopje. Het juiste espressokopje van de mysterieuze espresso maakt niet alleen een visuele indruk, maar speelt ook een belangrijke rol bij het daaropvolgende genot.

De bereiding en de vorm van het kopje zijn van essentieel belang voor de smaak van de espresso, die in het land van oorsprong, Italië, ook gewoon "Caffe" wordt genoemd. Aangezien er uit een groot aantal kopjes kan worden gekozen, hebben wij uitsluitend de espressokopjes van de hoogste kwaliteit in ons assortiment opgenomen.

Welk kopje moet u kiezen? We hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet.Espressokopjes - Alles wat u moet weten

Het vinden van het juiste espressokopje is niet altijd even gemakkelijk door de grote keuze die er is. Wij hebben enkele criteria op een rijtje gezet die u kunnen helpen het kopje te kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

 • De vorm van het espressokopje is belangrijk in verband met de " crema " (het goudbruine schuim). De diameter aan de bovenkant van het kopje moet, voor zover mogelijk, groter zijn dan de onderkant van het kopje. De verklaring is heel eenvoudig: de crema kan bovenin het kopje beter uitzetten en zo ontstaat de flinterdunne boog om het schuim. Naast dit feit is natuurlijk ook uw eigen smaak bepalend, er zijn genoeg mogelijkheden om te kiezen uit zowel de vormen als de verschillende kleuren.
 • Espressokopjes moeten een inhoud hebben van tussen de 50 en 90 ml, omdat traditioneel 25-30 ml water wordt gebruikt om espresso te maken. Zo blijft er genoeg ruimte over voor de crema en indien nodig kunt u wat opgeschuimde melk toevoegen om de rand van het kopje te vullen.
 • Het aangename gevoel zodra het kopje in de hand ligt is erg belangrijk en beslist dus over het comfort tijdens het drinken.
 • De espressokopjes moeten meestal een "dikke" wand hebben die helpt te voorkomen dat de drank te snel zal afkoelen, zodat u nog steeds warm van de drankjes kunt genieten. De aanbevolen temperatuur voor het zetten ligt tussen 86-95°C, wat varieert naargelang de branding van de bonen. Wat u altijd moet doen, is het espressokopje van tevoren opwarmen. Dit kan met gekookt water, dat net iets minder dan een minuut in het kopje kan blijven staan voordat u het uitschenkt voor de eigenlijke drank.
 • De meeste espressokopjes zijn gemaakt van glas of porselein. Zoals gezegd is een hoge kwaliteit bepalend voor het succes van de espresso, het is zeker de moeite waard om er een paar euro meer aan uit te geven. De espressokopjes kunnen jaren gebruikt worden, dus het kan gezien worden als een eenmalige investering.


U bent van harte welkom om de espressokopjes in ons assortiment te bekijken, wij zijn er zeker van dat er iets naar uw smaak bij zit.De productie van de porseleinen espresso kop en schotel set

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe deze porseleinen kopjes eigenlijk worden gemaakt? Waarom zijn ze anders dan andere kopjes? Van welke grondstoffen zijn deze kopjes gemaakt?
Op deze en andere vragen willen wij in de volgende tekst graag een antwoord geven.

De oorsprong van de porseleinproductie:
Porcelain espresso cupVoor de productie van porseleinen espresso- of cappuccinokopjes worden drie hoofdbestanddelen gebruikt: Kaolien, kwarts, en veldspaat.

Het kaolien bestaat voor 50% uit aluminium en wordt ook aluminiumsilicaat, porseleinklei of porseleinaarde genoemd. Het bestaat uit siliciumoxide, aluminiumoxide, en ook kiezelzuur. Afhankelijk van het land van productie en het teeltgebied zitten er verschillende hoeveelheden "onzuiverheden" in.

Het kwartsgehalte bedraagt ongeveer 25%. Vanuit chemisch oogpunt is kwarts siliciumoxide. Op het platteland wordt kwarts ook wel kwartszand genoemd, dat wordt gebruikt voor de productie van porselein en keramiek, alsmede voor de cement- en glasindustrie.

Veldspaat levert ook zijn aandeel van 25%. Het is een silicaatmineraal, waarin andere atomen zoals natrium, barium en calcium kunnen worden gevonden.

De grondstoffen beginnen met de eerste stap, het breken. Soms moeten zij worden gezuiverd om storende stoffen te verwijderen. Vervolgens worden deze grondstoffen verpulverd en gemengd in trommelmolens. Afhankelijk van het bedrijf worden ook andere stoffen, zoals smeltstoffen, toegevoegd. Deze zijn een belangrijke factor tijdens de verwerking en voor het latere eindproduct, in ons geval de espressokopjes.


De schotels van de espresso kopjes

Een automatische draaibank wordt gebruikt voor de schotels, terwijl het gietproces wordt toegepast voor de kopjes. Dit betekent dat het vloeibare ruwe porselein in een negatieve afdruk van de espressokopjes wordt gegoten, waardoor ze hun vorm krijgen. Na een rustperiode worden de kopjes hieruit gehaald. Nu ontbreekt alleen nog het handvat, dat eveneens met een dikke porseleinmassa is verlijmd.

Espresso cup SalimbeneDe schotels worden geproduceerd door het ruwe porselein in een negatieve mal te gieten. Nadat de afgewerkte schotel voldoende heeft gerust, wordt hij voorzichtig uit de mal gehaald. Dit vereist een vaste hand, want de schotel kan wiebelen als het niet goed gaat.

De schotels die hun rustvlak in het midden hebben, zijn gemakkelijker te maken dan andere schotels die hun rustvlak niet precies in het midden hebben.

Het handvat van het kopje

Het deel waar het meest mis kan gaan en waar de meeste handen nodig zijn, is het handvat van het kopje. Deze procedure vereist veel oefening en concentratie om ervoor te zorgen dat de handvatten recht en op de juiste plaats zitten. Tenslotte moet de overgang tussen de greep en het handvat netjes zijn. Als het handvat niet stevig genoeg wordt aangebracht, kunnen er spleten ontstaan die er onaantrekkelijk uitzien en bovendien het risico vergroten dat het handvat relatief vroeg afbreekt.

Tijdens het proces wordt de binnenkant van het handvat zorgvuldig gecontroleerd en opnieuw bewerkt.

Het branden van de kopjes

Nadat de kopjes uit de vormen zijn gehaald, is de volgende stap de oven. Het eerste bakken gebeurt met een hitte van bijna 900-1000 °C, wat 17-20 uur kan duren. Na dit proces is het oppervlak nog enigszins ruw en kwetsbaar.

Coloured cupsDe volgende stap is het glazuurbranden. Hiervoor zijn enorme temperaturen tot 1500° C nodig. De kopjes staan soms wel 30 uur in de oven en het porselein sintert, wat betekent dat de kopjes smelten. Na het glazuurbranden hebben de kopjes een veel kleiner volume.

Afbeeldingen, Motieven en kleuren op de kopjes - espressokopjes

De kopjes met afbeeldingen, motieven of verschillende kleuren worden gemaakt met behulp van folies of de kopjes worden met de hand beschilderd. Deze kopjes moeten nog een keer gebakken worden, deze keer kan een hitte tot 900° C bereikt worden. Wat vaak opvalt, is dat de kleuren van de motieven vaak veranderen tijdens het bakken. De kleur met het eindresultaat is pas na de laatste stook te zien. Om de kleurveranderingen te kunnen inschatten is een lange tijd, veel ervaring en discipline nodig.Wat is het verschil tussen espresso en mokka kopjes?

De mokkakopjes hebben een lange traditie achter de rug en de bereiding van mokkakoffie is ook veel complexer dan die van andere koffiedranken. Vooral in Turkije en Griekenland, is deze bereiding erg populair. De mokka wordt gebrouwen met speciale bonen, die een vleug van chocolade hebben, in een speciale Mokka-pot. Omdat het koffiedik in de pot blijft zitten, moeten kopjes met een smalle bodem worden gekozen. De reden hiervoor is dat u het kopje tijdens het drinken slechts lichtjes hoeft te leunen, zodat u van uw drankje kunt genieten zonder dat het koffiedik u stoort tijdens het drinken. Omdat het koffiedik niet in de bodem van de klassieke Espresso blijft zitten, kunt u ook kopjes met een iets bredere bodem gebruiken.

De Turkse mokkakopjes zijn meestal zeer dikwandig, omdat de mokka meestal zeer heet wordt geserveerd. In Turkije heeft de mokka een hoog cafeïnegehalte van ongeveer 130 mg. Meestal hebben Turkse mokkakopjes inscripties met oosterse motieven.

De traditionele Griekse mokkakop is meestal wit en heeft geen gat in het handvat. Het heeft een bijpassende schotel en een klein lepeltje. Natuurlijk zijn er ook modellen met motieven en opschriften op de Griekse mokken, waarbij het effen wit overeenkomt met de Griekse standaard.

Jij beslist. Een espresso kopjes set kan...

Om van de perfecte koffie te genieten, hebben wij een verscheidenheid aan kopjes in verschillende vormen en met verschillende motieven. Typische porseleinen kopjes met ronde of vierkante handvatten, maar ook glazen espressokopjes, die ons een optimaal zicht geven op de inhoud van de koffie. Veel bedrijven die enkel koffie verkochten, zijn zich ook gaan toeleggen op de productie van koffiekopjes.

Espresso Kopjes

Zo is het mogelijk losse kopjes en schoteltjes of zelfs complete sets te kopen van de meest exclusieve merken zoals Lucaffè, Essse Masini, La Tazza d'oro, Pellini, Lavazza en nog veel meer.

Als u op zoek bent naar een set met een retro-uitstraling, is de Vintage set van Caffè Caffè Mauro een perfecte keuze.

Er is een ruime keuze aan witte espressokopjes, bruine espressokopjes, en design espressokopjes.

Wie zich niet al te veel bekommert om de "dikte" van de kopjes, kan kiezen uit kopjes met een exclusief design. Wie de voorkeur geeft aan kleurrijke motieven, moet eens kijken naar de hoogwaardige kopjes van Lucaffè. Het belangrijkste is dat de bovenzijde meer oppervlakte heeft dan de onderzijde, zodat de goudbruine crema zich kan ontwikkelen. Wij raden aan de kop en schotel van dezelfde fabrikant te bestellen, zodat men onnodig schudden van het kopje op de schotel kan vermijden.

Van de mooie, ingetogen zachte, afgeronde lijnen van de klassieke mok tot de meer extravagante lijnen van de moderne kopjes, een nieuwe set kan dat vleugje originaliteit, kunstzinnigheid en kleur toevoegen dat onze keuken nodig heeft. Het kan de eentonigheid doorbreken en de koffie-ervaring vernieuwen. Het kan eindelijk de oude set vervangen waarvan we niet eens alle onderdelen meer hebben.Veel verschillende soorten koffiekopjes

Naast de eigen koffiemelanges in alle specialiteiten, produceert elk merk ook een eigen assortiment koffiekopjes, vergezeld door schoteltjes en lepeltjes, waarvan sommige werkelijk uniek zijn. Eenvoudig, monochroom of zelfs achromatisch, met de natuurlijke uitstraling van porselein. Of beschilderd en verrijkt met speciale decoraties, gewijd aan een bepaalde historische periode, een tijd van het jaar of geïnspireerd door vegetatie, geometrische patronen en fantasievormen. De koffiekopjes die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen werkelijk aan alle smaken voldoen, zelfs aan de meest veeleisende.

Espresso cup Sant'Eustachio Een van de meest karakteristieke producten is ongetwijfeld het keramische koffiekopje die door Sant'Eustachio wordt gemaakt en aangeboden. Met zijn karakteristieke heldergele kleur heeft het aan de buitenkant ribbels die vaag doen denken aan de plastic bakjes van automaten, waardoor praktisch nut en esthetische smaak worden gecombineerd. Er is ook een door het bedrijf ontworpen lepel verkrijgbaar, met een unieke gebogen vorm waardoor hij op de rand van de beker kan neerstrijken, als een uil die wacht op een prooi.

Minder futuristisch aan de buitenkant, maar de hoeders van avant-garde design en fabricage, zijn de koffiekopjes aangeboden door Club House. Laat u niet misleiden door hun eenvoudige en sobere uiterlijk. Achter de monochrome houders gaan 15 jaar ervaring en 3D-renderingstechnieken, schuil, die zelfs in staat zijn de klant te begeleiden bij de bereiding zelf. Ze zijn verkrijgbaar in blauw, paars, grijs of geel en kunnen ook rechtstreeks op de website van het bedrijf worden gepersonaliseerd met versieringen op en onder het glazuur.

Lucaffè,daarentegen, is een collector's item. Het Bresciaanse bedrijf creëert ontwerpen op zijn koffiekopjes met een uitstekende stijl en kwaliteit, speciaal ontworpen voor liefhebbers van detail. Hier zijn enkele kopjes die geïnspireerd zijn door en opgedragen aan de grote cartoonist Milo Manara, auteur van beroemde manga en strips, en ook een die geïnspireerd is op de Godfather: bruin, het stelt de hoofdpersoon in het wit voor terwijl hij van een heerlijke koffie nipt.

Classicisme en innovatie zijn daarentegen de hoekstenen waarrond een Julius Meinl cup kopje is gebouwd. De producten van het Oostenrijkse bedrijf, ontworpen door designer Matteo Thun, helpen koffie zijn volle aroma en delicate smaak te behouden.

Traditie, de modernste technieken en hedendaagse ideeën. Een koffiekopje omvat dit alles en combineert de kunst van de smaak met de kunst van het design, van de keramische productie van het omhulsel zelf tot de creatie van tekeningen en vignetten op de wanden. Want elke melange vraagt om zijn eigen persoonlijke kopje.

Het kopje moet u persoonlijk bevallen en daarom hopen wij dat wij u met deze grote hoeveelheid informatie en tips hebben kunnen helpen.

Samenvattend kunnen we dus zeggen dat het hebben van het perfecte kopje op meerdere voordelen biedt: het zal uw koffiepauze aangenamer maken, het zal uw keuken verfraaien en aanvullen, en het zal de aandacht trekken van uw gasten.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op 040 822 4567 90.
Wij staan voor u klaar van maandag t/m donderdag van 9-17 uur en op vrijdag van 9-16 uur..


De belangrijkste punten in het kort:

 • De espressokopjes moeten voor de bereiding van de koffie worden voorverwarmd, zodat de smaak van de bonen langer behouden blijft.
 • Een tip: Laat de espressokopjes op de espressomachine staan.
 • Als de onderkant van de kopjes te plat is, koelt de espresso sneller af en komt de crema niet goed tot ontwikkeling.
 • Hoe "dikker" het kopje is, hoe heter de drank in het kopje blijft. Maar als het kopje te dik is, belemmert dit ook het drinken. Kies kopjes die aan de rand iets smaller zijn, indien dit mogelijk is.
 • Het design van het kopje moet u bevallen.


Top ↑